044 353 3303 [email protected]

Asunnon myyntikulut voivat nousta pilviin, eikä asunnon myyminen todellakaan ole halpaa puuhaa. Aika on tietenkin rahaa ja tästä koituu tuhansien eurojen asunnon myyntikulut. Asuntokaupat.com haluaakin vastata tähän haasteeseen – myymällä asuntosi kauttamme voit säästää tuhansia euroja. Testaa esimerkiksi paljonko kiinteistönvälittäjä tulisi sinulle maksamaan, pysyvätkö asunnon myyntikulut kohtuullisina?

Esimerkki, 300 000 euron asunnon myyntikulut:

Isännöitsijätodistus 140 €

Kuntokartoitus 1 200 €

Asunnon valokuvaus  400 €

Asuntoilmoituksen julkaiseminen 85 €

Kiinteistönvälittäjän palkkio 10 500 €

 

Ennen asunnon myyntiä tulevat kulut:

 

1. Isännöitsijätodistus liitteineen, ns. myyntipaketti

Isännöitsijätodistusten hinta vaihtelee huomattavasti. ESS:n mukaan isännöitsijätodistuksen hinta liitteineen maksaa keskimäärin reilut 100 euroa. Hinnat vaihtelevat laajasti aina 25 eurosta yli kahteen sataan euroon.

2. Kuntokartoitus

Yhä useampi teettää asunnolle kuntokartoituksen, jolla vältetään moni tulevaisuuden mahdollinen riitatilanne. Kuntokartoitus on tärkeä etenkin omakotitaloille, joiden hintaa on haastavampi arvioida. Moni myyjä teettää kuntokartoituksen ennen asunnon myyntiin laittoa, sillä asunnon kunto vaikuttaa tietenkin hintaan. Mikäli kuntotarkastus tehdään ostajan pyynnöstä, maksupolitiikasta voidaan sopia. Yleisesti tämä maksetaan puoliksi. Esimerkiksi Raksystems pyytää pääkaupunkiseudulla noin 1 000–1 500 euroa kuntokartoituksesta.

3. Asunnon valokuvaus, stailaus, 3D- ja ilmakuvat

Asuntoilmoitukset ovat kehittyneet todella paljon. Moni käyttää 3D-valokuvia, joiden avulla potentiaalinen ostaja voi kierrellä asunnossa kotisohvalta käsin. Ilmakuvat auttavat myös hahmottamaan kohteen lähialuetta ja sijaintia. Ammattivalokuvaaja on aivan ehdoton hyvien kuvien saamiseksi. Monet välitysliikkeet myös stailaavat asuntoja kiinnostuksen kasvattamiseksi ja myynnin nopeuttamiseksi. Nämä kustannukset liikkuvat keskimäärin 200–2 000 euron välillä. Asuntokaupat.com ei tarvitse edes valokuvia kohteesta antaakseen ostotarjouksen.

4. Asuntoilmoituksen julkaisu portaaleissa ja somemainonta

Oikotie ja Etuovi.com veloittavat asuntoilmoituksen julkaisusta. Esimerkiksi Oikotie tarjoaa myynti-ilmoituspaketteja 85 euron hintaan. Tori.fissä voi laittaa ilmoituksen maksutta, mutta sen nostaminen kärkeen maksaa erikseen. Myöskään sosiaalisessa mediassa kohteen mainostaminen relevantille kohderyhmälle ei ole ilmaista. Maksutonta näkyvyyttä kohteelle voi hankkia muun muassa omalla Facebook-seinällä tai alueen Facebook-ryhmissä. Ennen työlään kohdeilmoituksen täyttämistä, pyydä meiltä ostotarjous asunnostasi.

Asunnon myynnin jälkeen:

 

1. Kiinteistönvälittäjän palkkio

Kiinteistönvälittäjän palkkio vaihtelee noin 3–5 prosentin välillä. Laskurillamme voit testata paljon välittäjä sinulle kustantaisi! Välittäjän palkkio on tyypillisesti sidottu myyntihintaan, mutta osa käyttää kiinteähintaista välityspalkkiota. Osa myyntikuluista (kuten asiakirjakulut) on tavallisesti leivottu palkkion sisään, kysy aina välittäjältäsi näistä niin et kohtaa yllätyksiä! Asunnon voi myydä myös itse, katso vinkit asunnon myyntiin itse TÄÄLTÄ.

2. Asiakirjakustannukset

Mikäli aiot myydä asuntosi itse, maksat kaikki asiakirjakulut. Välittäjien palkkiohin kuuluu osa asiakirjoista. Esimerkiksi kauppakirjan laatii usein lakimies, mikä maksaa muutaman satasen. Asuntokaupat.comilla on omat lakimiehet, joten meille myydessäsi kauppakirjakuluja ei tule!

3. Luovutus- eli myyntivoittovero sekä mahdollinen lahjavero

Mikäli et ole omistanut asuntoa tai huoneistoa yli kahta vuotta ja sinä tai perheenjäsenesi ei ole asunut kyseisessä asunnossa, maksat myyntivoittoveroa. Myyntivoittoveron osuus lasketaan asunnon myynnin jälkeen. Mikäli myyt asunnon esimerkiksi lapsellesi alle 75 prosentilla käyvästä hinnasta, olet velvoitettu maksamaan myös lahjaveroa.

4. Kaupanvahvistajan kulut

Kiinteistökaupassa tulee käyttää julkista kaupanvahvistajaa. Yleisesti on tapana, että myyjä ja ostaja puolittavat kulun. Pääkaupunkiseudulla kaupanvahvistaja maksaa noin 120 euroa.

 

Asunnon myyntikulut Asuntokaupat.comin kanssa?

Asuntokaupat.com:n kanssa myydessäsi sinulle ei aiheutu myyntikustannuksia. Asuntokauppojen yhteydessä hyvitämme sinulle lisäksi kaikki isännöitsijän asiakirjakulut.

 


Asuntokaupat.com:n tavoitteena on tehdä asunnon myynnistä edullista, vaivatonta ja mukavaa – pyydä meiltä ostotarjous asunnostasi, saat sen vuorokauden sisällä! Myy asuntosi itse helposti – säästä aikaa ja rahaa asunnon myynnissä. Kun mietit miten myydä asunto itse, lue myös seuraavat vinkit suosituimmuimmista blogikirjoituksistamme:  mitä tehdä, jos asunto ei mene kaupaksi, mitä asunnon myynti maksaa sekä kuolinpesän vinkit ja perintöasunnon verotus.

Ostamme jatkuvasti asuntoja kaikkialla Suomessa  –  lue lisää! Olemme myös Facebookissa. Asuntokaupat.com – Ostotarjous asunnostasi päivässä.

PYYDÄ OSTOTARJOUS!