044 353 3303 [email protected]

Asuntokauppa ei aina ole nopeaa puuhaa. Asuntokaupassa myyntiaikaan vaikuttaa alue, koko, asunnon kunto ja vallitseva markkinatilanne. Isot ja syrjäisellä seudulla olevat asunnot liikkuvat hitaammin kuin pienet, keskeisillä sijainneilla olevat asunnot. Remontoituja asuntoja on huomattavasti helpompi myydä, sillä moni asunnon ostaja haluaa muuttaa niin sanotusti avaimet käteen -periaatteella valmiiseen asuntoon. Mikäli elämäntilanteesi sen sallii, sopivaa tarjousta kannattaa odottaa aikansa. Joskus, esimerkiksi toista asuntoa ostettaessa tai kuolinpesän asuntoa myydessä on kuitenkin tärkeää myydä asunto nopeasti ja helposti. Helpottaaksemme asuntokaupan ymmärtämistä, listasimme alle asuntokaupan vaiheet, jotta voit verrata asunnon myyntiprosessia Asuntokaupat.com:n ja julkisen myynnin kautta keskenään.

 

Asuntokauppa kiinteistönvälittäjän kanssa

 1. Välittäjän kilpailuttaminen: Tässä vaiheessa asunnon myyjä järjestää tapaamisia vertailee kiinteistönvälittäjien palkkioita, myyntihinta-arvioita ja luotettavuutta.
 2. Välityssopimuksen solmiminen: Välityssopimus sovitaan ja allekirjoitetaan asunnon myyjän ja valitun kiinteistönvälittäjän kanssa. Asunnon myyjä luopuu myös oikeudestaan myydä asunto itse välityssopimuksen voimassaoloaikana.
 3. Myyntiasiakirjojen toimitus, laatiminen ja hyväksyntä: Kiinteistönvälittäjä tilaa myyntiasiakirjat isännöitsijältä. Välittäjä laatii myyntiasiakirjan ja toimittaa ne asunnon myyjälle hyväksyttäväksi.
 4. Asunnon kuvaus: Asunto siivotaan asunnon myyjän toimesta, stailataan myyntiä varten ja kuvataan.
 5. Asuntonäytöt: Kiinteistönvälittäjä järjestää asunnossa näyttöjä. Näyttöjä järjestetään usein viikoista kuukausiin kestävän myyntiprosessin aikana, riippuen sopivan ostajan löytämisestä ja toivotun hintatason toteutumisesta.
 6. Ostotarjouksen vastaanotto: Ostajaehdokas antaa kirjallisen tarjouksen asunnosta johon normaalisti merkitään kauppahinta, maksuaikataulu, toivottu vapautumisaika sekä tarjouksen voimassaoloaika. Tarjoukset ovat useimmiten voimassa tunteja, joskus jopa muutaman päivän. Tarjouksessa voi olla lisänä ehtoja, esimerkiksi ehdot lainansaannista, asunnon vapautumisesta ja kuntotarkastuksista jotka oikeuttavat ostajaa perääntymään asuntokaupasta.
 7. Ostotarjouksen hyväksyminen: Ostotarjous voidaan hyväksyä sellaisenaan, hylätä tai siihen voidaan tehdä vastatarjous. Vastatarjousta antaessa tulee ottaa huomioon, että alkuperäinen tarjous lakkaa tällöin olemasta voimassa.
 8. Kauppakirjaluonnoksen teko ja läpikäynti: Kun ostotarjous on hyväksytty, alkaa myyntiprosessi. Kiinteistönvälittäjä lähettää kauppakirjan luettavaksi asunnon ostajalle ja myyjälle. Kauppakirjaan kirjataan kaupan ehdot, sekä olennaisia kauppaan liittyviä seikkoja, mm. mahdolliset virheet tai tarkastusraportit.
 9. Itse asuntokaupat eli kaupanteko: Tavallisesti kaupat suoritetaan ostajan pankissa ja myyjä tai kiinteistönvälittäjä varaa ajan kyseistä pankista. Joissain tapauksissa saatetaan myös suorittaa kaupat myyjän pankissa. Myyjän tulee huolehtia, että kaikki asiakirjat ovat mukana ja allekirjoittavat henkilöt saapuvat tilaisuuteen. Kaupantekotilanteessa luetaan kauppakirjat läpi, allekirjoitetaan ja maksetaan sovitut maksut. Myös varainsiirtovero maksetaan kauppatilanteessa – ensiasunnon ostaja on tästä vapautettu! Myyjä myös ilmoittaa kaupoista verottajalle. Pankissa pankkihenkilö huolehtii rahojen siirtymisestä. Mikäli myyty on asunto on vuokrattu, pitää vuokrasopimus ja vuokravakuus siirtää ostajalle kaupanteon yhteydessä.
 10. Avainten luovutus: Jos hallintaoikeuden siirtymisestä on erikseen sovittu, luovutetaan avaimet sekä muut turvajärjestelmien koodit hallintaoikeuden siirtyessä. Asunto on nyt ostajan hallinnassa.

Asuntokauppa Asuntokaupat.comin kanssa

 1. Ostotarjouksen pyytäminen: Täytä ostotarjouslomakke sivuillamme. Saat ostotarjouksen päivän sisällä.
 2. Ostotarjouksen hyväksyminen: Voit hyväksyä tarjouksen vastaamalla sähköpostiin tai puhelimitse. Asuntokaupat.com:n edustaja järjestää mahdollisen kohdekatselmuksen jos sille on tarvetta.
 3. Myyntiasiakirjojen hyväksyminen: Asuntokaupat.comin edustaja valmistelee tarvittavat dokumentit kauppaa varten ja lähettää sinulle kauppakirjan hyväksyttäväksi.
 4. Kaupat pankissa:  Nopeimmillaan asuntokaupat voidaan suorittaa muutaman arkipäivän sisällä. Sovimme asunnon myynnin ajankohdasta sinun aikataulujesi mukaan. Moni haluaa myydä ensin oman asuntonsa ja sitten alkaa vasta etsimään uutta asuntoa tilalle tai muuttaa vuokralle. Jos hallintaoikeuden siirtymisestä on sovittu erikseen, jäät asumaan asuntoon sovituksi ajaksi ja avaimet luovutetaan myöhemmin.

 

Asuntokauppa pitää sisällään lukuisia vaiheita, ja molemmissa asuntokaupan tavoissa on puolensa. Varmaa on kuitenkin se, että nopeimmat ja yksinkertaisimmat asuntokaupat toteutuvat asunnon myynnissä itse  ota yhteyttä ja kysy lisää!

 


Asuntokaupat.com:n tavoitteena on tehdä asunnon myynnistä edullista, vaivatonta ja mukavaa – pyydä meiltä ostotarjous asunnostasi, saat sen vuorokauden sisällä! Myy asuntosi itse helposti – säästä aikaa ja rahaa asunnon myynnissä. Kun mietit miten myydä asunto itse, lue myös seuraavat vinkit suosituimmuimmista blogikirjoituksistamme:  mitä tehdä, jos asunto ei mene kaupaksi, mitä asunnon myynti maksaa sekä kuolinpesän vinkit ja perintöasunnon verotus.

Ostamme jatkuvasti asuntoja kaikkialla Suomessa  –  lue lisää! Olemme myös Facebookissa. Asuntokaupat.com – Ostotarjous asunnostasi päivässä.

PYYDÄ OSTOTARJOUS!