044 353 3303 [email protected]
Jakamaton kuolinpesä asunnon myyjänä? Tässä viisi tärkeintä asiaa jotka perikunnan on tärkeää huomioida kuolinpesän asunnon myynnissä.

1. Kuolinpesän osakkaiden selvittäminen

Perillisten määrittäminen tapahtuu laatimalla vainajan sukuselvitys. Tämä tehdään tilaamalla maistraatilta tai seurakunnalta virkatodistukset eli ns. elossaolotodistukset. Näin muodostuu kokonaiskuva perikunnan elossaolevista osakkaista ja omistusosuuksista kuolinpesään.

 

2. Suostumus kuolinpesän osakkailta kuolinpesän asunnon myyntiin

Perikunnan asunnon myynti vaatii kuolinpesän osakkaiden yhteistä päätöstä. Käytännössä tähän riittää yhteisesti allekirjoitettu asiakirja joka sisältää päätöksen kuolinpesän asunnon myynnistä. Päätös tulee tehdä yksimielisesti, muutoin tarvitaan pesänselvittäjää, joka tekee päätökset kuolinpesän puolesta.

 

3. Kuolinpesän asiakirjat

Kuolinpesän asiakirjojen, mm. perukirjan tulee olla kunnossa jotta pesänselvitys ja kuolinpesän asunnon myynti voi edetä. Tarkempaa tietoa asiakirjoista löydät täältä.

 

4. Kuolinpesän verotus tulee huomioida

Jakamattomaan kuolinpesään kuuluvan omaisuuden luovutuksesta saatu voitto on kuolinpesän tuloa. Osuus jakamattomaan kuolinpesään on osakkaan irtainta omaisuutta. Sen luovutuksesta syntyvä luovutusvoitto on osakkaan tuloa. Kuolinpesän tai osakkaan voiton taikka tappion määrää laskettaessa omaisuuden hankintamenona pidetään edellä mainituissa tilanteissa perintöverotuksessa käytettyä verotusarvoa. Vaihtoehtoisesti voidaan voiton määrää laskettaessa käyttää hankintameno-olettamaa, jos se on verovelvolliselle edullisempi. (Lähde: Vero.fi)

 

5. Perikunnan asunnon arvon määrittäminen ja myynti

Kuolinpesän asunnon arvo on määritettävä oikein verotusta varten. Asunto voidaan tämän jälkeen myydä. Kaikki kuolinpesän asunnon myyntiin liittyvät  palvelut onnistuvat Asuntokaupat.com:lta. Pääset heti alkuun ottamalla yhteyttä ja autamme sinut aina kuolinpesän selvityksen loppuun asti.


Asuntokaupat.com:n tavoitteena on tehdä asunnon myynnistä edullista, vaivatonta ja mukavaa – pyydä meiltä ostotarjous asunnostasi, saat sen vuorokauden sisällä! Myy asuntosi itse helposti – säästä aikaa ja rahaa asunnon myynnissä. Kun mietit miten myydä asunto itse, lue myös seuraavat vinkit suosituimmuimmista blogikirjoituksistamme:  mitä tehdä, jos asunto ei mene kaupaksi, mitä asunnon myynti maksaa sekä kuolinpesän vinkit ja perintöasunnon verotus.

Ostamme jatkuvasti asuntoja kaikkialla Suomessa  –  lue lisää! Olemme myös Facebookissa. Asuntokaupat.com – Ostotarjous asunnostasi päivässä.

PYYDÄ OSTOTARJOUS!