044 353 3303 [email protected]

Miten myydä asunto helposti ja nopeasti – tietysti myös mahdollisimman edullisesti? Nämä ovat kysymyksiä, joita useat asunnonvaihtajat pohtivat. Asunnon myyminen on pahimmillaan pitkä prosessi, jopa vuosia kestävä projekti!

Miten myydä asunto – kuusi yleisintä virhettä

Asuntokauppa on parhaimmillaan helppoa ja nopeaa, kunhan on vain valmistautunut prosessiin hyvin. Tutki netistä kokemuksia, vertaile eri kiinteistönvälittäjiä. Hyvöän vertailukohdan kiinteistönvälittäjän hinta-arviolle saat, kun pyydät meiltä ostotarjouksen asunnostasi. Ostamme asuntoja nopeallakin aikataululla – saat ostotarjouksen vuorokauden sisällä! Vaihda myös ystävien ja sukulaisten kanssa kokemuksia, miten myydä asunto. Kannattaa yrittää oppia muiden virheistä! Lähipiirissäkin saattaa löytyä tapauksia, kun asuntokauppoihin on liittynyt ongelmia ja pulmia – tenttaa siis tuttavia! Jos he ovat (onneksi) välttyneet ongelmilta, lue alta kohdat, jotka kannattaa välttää, kun mietit miten myydä asunto.

1. Liian korkea pyyntihinta

Monilla, etenkin vanhoilla huonokuntoisilla kiinteistöillä arvo on todella alhainen ja ostaja maksaa kaupassa käytännössä tontista. Vaikka asuntoa ollaankin remontoitu isolla rahalla, ei ostaja välttämättä arvosta remontteja ja haluaa tehdä asunnosta oman näköisen. Älä siis luota sokeasti saavasi rahat takaisin remonteista. Myyntihinnassa kannattaa olla realistinen ja analysoida alueen keskiarvoja tarkasti, esimerkiksi uudistuotannot nostavat alueen keskineliöhintoja huimasti. Harva pyyntihinta kuitenkaan toteutuu vaan ostajat ovat tottuneet tinkaamaan 10-20 prosenttia pyyntihinnasta.

Luota siis hinnoittelussa ammattilaisen apuun! Voit kysyä myös suoraan ostotarjousta meiltä ennen työlääseen myyntiprosessiin ryhtymistä – annamme tarjouksemme vuorokauden sisään.

2. Ongelmien piilottaminen

Kosteusvauriot, hajuhaitat ja muut ongelmakohdat pitää kertoa asiakkaalle. Parasta olisi tehdä aina kuntotutkimus asuntoon, jolloin saat puolueettoman raportin asunnon kunnosta. Pahimmassa tapauksessa myyjä löytää itsensä oikeudessa taistelemassa myyjän kanssa.

3. Kiinteistönvälittäjän valinta

Mikäli kiinteistönvälittäjää käytetään, kannattaa panostaa osaavan etsimiseen. Mikäli välittäjällä on esimerkiksi heikko osaaminen tai liikaa muita töitä, ei hommasta tule yhtään mitään! Kysele kokemuksia ennen kuin valitset välittäjän.

4. Ensimmäisen ostajan torjuminen

Myynnin alkaessa monilla on epärealistinen kuva mitä asunnosta voi saada. Ensimmäinen ostaja voidaan torjua helposti ajattelemalla, että kyllä niitä tarjouksia vielä tulee. Kun kiinnostus hiljeneekin täysin, moni kääntyy ensimmäisen ostajan puolelle, joka on löytänyt itselleen jo uuden kodin.

5. Asunnon myyntikunnon laiminlyönti

Sotkuinen ja epäsiisti asunto ei houkuta ostamaan. Piilota näytöissä henkilökohtaiset tavarasi ja pyri pitämään asunto mahdollisimman selkeänä, jotta potentiaalinen ostaja saa hyvän kuvan asunnosta.

+ Epärealistinen myynti-ilmoitus

Myynti-ilmoituksen tulee vastata todellisuutta! Laajakulmalla otetut kuvat ja piilotettu kosteusvaurio aiheuttavat taatun pettymyksen esittelyssä. Ole myynti-ilmoituksessa rehellinen!

 


Asuntokaupat.com:n tavoitteena on tehdä asunnon myynnistä edullista, vaivatonta ja mukavaa – pyydä meiltä ostotarjous asunnostasi, saat sen vuorokauden sisällä! Myy asuntosi itse helposti – säästä aikaa ja rahaa asunnon myynnissä. Kun mietit miten myydä asunto itse, lue myös seuraavat vinkit blogistamme: kuinka säästää asunnon myynnissä, miten myydä asunto itse sekä mitä tehdä, jos asunto ei menekään kaupaksi.

Ostamme asuntoja Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella ja Vantaalla  – lue lisää! Olemme myös Facebookissa. Asuntokaupat.com – Ostotarjous asunnostasi päivässä.

PALJONKO SAISIT ASUNNOSTASI? – PYYDÄ OSTOTARJOUS MEILTÄ!