044 353 3303 [email protected]

Ärsyttääkö kaupungin häly, lähellä olevat naapurit sekä jatkuva likaisuus? Muuta maalle! Keräsimme kepein mielin blogiimme viisi syytä, miksi elämäsi voisi olla onnellisempaa maaseudulla. Tämän blogin luettuasi tekee jo mieli mennä pakkaamaan tavarat muuttolaatikoihin ja huristella maaseudulle.

1. Isompi talo halvemmalla hinnalla

Kaupungissa oma iso omakotitalo jaa usein vain haaveeksi. Kaupungin keskustassa kerrostaloasuminen on yleensä ainoa vaihtoehto. Maalla pienemmällä rahalla saa enemmän neliöitä ja isot tontit ovat huomattavasti halvempia. Monilla onkin varaa isompaan omakotitaloon, kun väistyy sivummalle kaupungin ytimestä. Esimerkiksi Helsingin Kalliossa 41,1 m² kokoinen yksiö kerrostalossa maksaa huimat 209 000 euroa, kun taas Joensuussa 100 m² kokoinen omakotitalo kolmella makuuhuoneella maksaa 95 000 euroa (lähde: www.asunnot.oikotie.fi). Oma tontti tuo myös kaivattua yksityisyyttä – naapurin koiran räksytys ei enää häiritse!

Rantatontit ovat myös huomattavasti halvempia kaupungin ulkopuolella – kukapa ei haluaisi omaa rantasaunaa? Esimerkiksi Savonlinnassa, Saimaan rannalla, 126 m² kokoinen omakotitalo maksaa 119 000 euroa (lähde: www.asunnot.oikotie.fi).

2. Vihdoinkin omassa rauhassa!

Muistatko milloin viimeksi olet ollut täydellisessä hiljaisuudessa? Maalla valittavat naapurit ovat poissa ja kaupungin häly muisto vain. Kun astut ovesta ulos, metelin sijaan kuulet vain luonnon ääniä. Voit kävellä rauhassa saunan jälkeen terassille pelkkä pyyhe päällä, eikä ketään näy mailla halmeilla! Ei tarvitse myöskään hävetä omien lapsien tai koiran mekastusta, kun naapurit ovat liian kaukana häiriintyäkseen.

3. Stressitasot laskuun!

Lapset kouluun, sitten ruuhkassa töihin, jonka jälkeen urheilemaan ja vielä kaverin kanssa lasillisille – ja tietysti illalla pitää tarkistaa vielä sähköpostit. Välillä tuntuu, että elämä kaupungissa on vain paikasta toiseen juoksemista. Rauhallisen ympäristön myötä on vihdoin aikaa omille ajatuksille. Kun ympärillä ei ole koko ajan häiriötekijöitä viemässä ajatuksia muualle kiireen tunne vähenee. Mieli on huomattavasti seesteisempi ja rauhallisempi – yhtäkkiä olo ei ole laisinkaan stressaantunut!

4. Harrastusmahdollisuudet luonnosta

Usko tai älä, maaseudulla voi olla jopa laajemmat harrastusmahdollisuudet kuin kaupungissa! Luontopolut, hiihtoladut sekä parhaat sienestys- sekä marjastussalueet voivat alkaa jopa oman tontin reunalta. Yleensä järvialueetkin ovat huomattavasti lähempänä kuin kaupungissa ja sen lisäksi venepaikat halvempia. Jos kalastus, uinti tai melominen kiinnostaa voi maalla asuminen ollakin houkutteleva vaihtoehto!

Lisäksi kaikenlaiselle muullekin puuhastelulle on tilaa. Voit rauhassa korjata polkupyöräsi pihalla tai istuttaa kukkia ulko-oven viereen – keskustassa pelkkä istutusmultakin pitää hakea kaupasta. Jos tarvitset saunavihdan pihan koivusta kukaan ei tule moittimaan. Kerrostaloasunnossa harvoin yhteisellä pihalla tohtii edes käydä.

5. Maaseudun taika

Maaseudulla luonnonhelmassa on aivan omanlaisessa tunnelma, sitä ei käy kiistäminen. Maalla asumisessa on sitä jotain – metsän humina ja järven hiljainen liplatus luovat lähes taianomaisen fiiliksen. Harvoin maalle muuttavat haluavat sieltä enää pois – hiljaisuuteen, omaan rauhaan ja isompaan elintilaan jää koukkuun! Maaseudulla voi elää aivan omaa elämää miettimättä sen enempää mitä muut ajattelee ja se vasta rentouttavaa onkin.

Alkoiko maalla asuminen houkuttaa tai onko maalle muuttaminen ollut jo pitkäaikanen haaveesi? Myy asuntosi meille, saat ostotarjouksen asunnostasi vuorokaudessa!


Asuntokaupat.com:n tavoitteena on tehdä asunnon myynnistä edullista, vaivatonta ja mukavaa – pyydä meiltä ostotarjous asunnostasi, saat sen vuorokauden sisällä! Myy asuntosi itse helposti – säästä aikaa ja rahaa asunnon myynnissä. Kun mietit miten myydä asunto itse, lue myös seuraavat vinkit suosituimmuimmista blogikirjoituksistamme:  mitä tehdä, jos asunto ei mene kaupaksi, mitä asunnon myynti maksaa sekä kuolinpesän vinkit ja perintöasunnon verotus.

Ostamme jatkuvasti asuntoja kaikkialla Suomessa  –  lue lisää! Olemme myös Facebookissa. Asuntokaupat.com – Ostotarjous asunnostasi päivässä.

PYYDÄ OSTOTARJOUS!