044 353 3303 [email protected]

Suurten remonttien yhteydessä monelle asunnon omistajalle asunnon myynti voi asumisen kustannusten noustessa muodostua vaihtoehdoksi. Putkiremontti ja peruskorjaukset on tehtävä taloyhtiössä korjausuunnitelman mukaan, jotta taloyhtiö säilyy turvallisena paikkana asua ja säilyttää arvonsa.

Hyvinhoidetuissa taloyhtiössä tuleviin remontteihin varaudutaan hyvissä ajoin. Joissakin taloyhtiöissä kerätään osakkailta korjausvastiketta erilliseen korjausrahastoon ennen isoja korjauksia, jotta voidaan ehkäistä äkillisiä nousuja asumiskustannuksissa. Peruskorjausten kustannus voi pienissäkin asunnoissa noista suureksi, ja niihin on syytä aina varautua niin henkilökohtaisella kuin taloyhtiönkin tasolla. Suurimmat remontit eivät olen yksin kallitta, vaan ne vievät myös paljon aikaa ja vaikuttavat asumismukavuuteen. Koostimme alle listan taloyhtiön yleisimmistä remonteista, niiden kestoista ja kustannuksista.

TALOYHTIÖN YLEISIMMÄT REMONTIT JA NIIDEN KUSTANNUKSET

 

1. Putkiremontti

Putkiremontti on taloyhtiön suurin ja raskain remontti, joka vaikuttaa eniten asumisenmukavuuteen ja kustannuksiin. Putkiremontin hinnan määrää sen toteutustapa. Perinteisen putkiremontin kustannus on yleensä vähintään 500 €/m2 ja se voi usein nousta asuinneliöltä jopa 1000 €/m2 asti. Jopa 3500 €/m2 asti nousseita kustannuksia on tavattu eräässä helsinkiläisessä taloyhtiössä vuonna 2018. on Sukittamalla ja pinnoittamalla kustannus on taas perinteistä tapaa edullisempi, normaalisti 300-500 €/m2. Remonttien laajuus usein vaihtelee, lue lisää putkiremontin eri toteututavoista.

2. Julkisivuremontti

Julkisivuremontti on yleisesti toiseksi pelätyin taloyhtiön remontti, sillä se on laajasti toteutettuna myös yksi kalleimmista ja elinmukavuuteen vaikuttavista korjaushankkeista. Julkisivuremontti voi haitata asumista, mutta asuminen ei kuitenkaan esty. Kustannusten arviointi on usein haastavaa, sillä niihin vaikuttaa julkisivun tyyppi ja sen korjaustarve.

Tässä yleisimmät julkisivutyypit ja arviot niiden korjauskustannuksista asuinneliöittäin:

  • Betonielementti -ja pesubetoniseinät – 150-200 €/m2 (käyttöikä 20-30v)
  • Tiili- ja kiviseinät – 200 €/m2 (käyttöikä 50v)
  • Rapatut julkisivut – 150-500 €/m2 (käyttöikä 40v, huoltoväli 20v)
  • Laatoitetut ja levytetyt ulkoseinät – 100 €/m2 (käyttöikä 30v)

Julkisivuremontin kustannukset riippuvat etenkin remontin toteutustavasta. Pelkkä maalaus on luonnollisesti huomattavasti halvempaa kuin julkisivun hiekkapuhallus, pinnoitus, saumaus tai maalaus.

3. Kattoremontti

Katto on osaltaan myös tärkeä osa rakennuksen julkisivua ja vaativat ilmasto-olosuhteet Suomessa asettavat katolle paljon vaatimuksia. Hyvä puoli kattoremontissa on se, ettei sen toteuttaminen haittaa juurikaan asumista. Miinukseksi voidaan toki mainita osittainen näköeste ja pysäköinnin estyminen talon edessä isojen telineiden takia.

Kattoremontin käyttöikä ja korjauksten kustannukset riippuvat paljon katon tyypistä ja mallista. Suomessa katto on tyypillisesti tiili-, pelti- tai huopa- eli bitumikatto. Lujimmat näistä ovat tiili ja pelti, joiden käyttöiät ovat noin 45-55 vuotta, kun taas huopakaton käyttöikä on vain 20-35 vuotta.

Kustannukseen vaikuttaa katon tyyppi ja korjaustarve. Keskimäärin pelti- tai tiilikaton uusiminen (sisältäen pohjatyöt) kustantaa asuinneliöltä n. 200 €/m2 ja huopakaton korjaus n. 80 €/m2.

4. Ikkunaremontti

Ikkunoiden kunnostus tai uusiminen voidaan myös toteuttaa erillisenä tai julkisivuremontin yhteydessä. Ikkunaremontti haittaa hieman asumista, mutta kestää yleensä vain muutaman päivän asuntoa kohti.

Vaikka ikkunaremontti tuntuu verrattain kevyeltä korjaukselta toteuttaa, on sen kustannus kuitenkin merkittävä. Keskimäärin ikkunoiden ja parvekeovien uusiminen kustantaa n. 5 000 €/huoneisto.

 

On hyvä muistaa, että remonttien kustannuksiin vaikuttavat sekä remontin laajuus että se, minkä tyyppinen talo on kyseessä. Lisäksi remontin hinta riippuu paljon myös talon sijainnista, sillä esimerkiksi Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla remonttien hinnat ovat usein merkittävästi muuta Suomea kalliimpia.

Suurissa remonteissa on kuitenkin yleisesti positiivista se, että niiden toteuttamisen jälkeen rakennuksen asunnon arvo nousee. Usein rakennuksesta ja asunnoista saadaan samalla kustannustehokkaampia, tyylikkäämpiä ja turvallisempia. Oli taloyhtiösi remonttitilanne mikä tahansa, voit ottaa meihin yhteyttä asuntosi myymiseksi. Ota yhteyttä ja pyydä ostotarjous!

 


Asuntokaupat.com:n tavoitteena on tehdä asunnon myynnistä edullista, vaivatonta ja mukavaa – pyydä meiltä ostotarjous asunnostasi, saat sen vuorokauden sisällä! Myy asuntosi itse helposti – säästä aikaa ja rahaa asunnon myynnissä. Kun mietit miten myydä asunto itse, lue myös seuraavat vinkit suosituimmuimmista blogikirjoituksistamme:  mitä tehdä, jos asunto ei mene kaupaksi, mitä asunnon myynti maksaa sekä kuolinpesän vinkit ja perintöasunnon verotus.

Ostamme jatkuvasti asuntoja kaikkialla Suomessa  –  lue lisää! Olemme myös Facebookissa. Asuntokaupat.com – Ostotarjous asunnostasi päivässä.

PYYDÄ OSTOTARJOUS!

 

Related PostsOnko putkiremontti tuloillaan asunnossasi?