044 353 3303 [email protected]

Mietitkö, miten säästää asuntokaupoilla vaivaa, aikaa ja rahaa? Asuntokauppa ei valitettavasti aina ole sitä, mitä ensi silmäykseltä voisi toivoa. Asunnon myyjälle aiheutuu usein yllättäviä kuluja, johtuen mm. pidentyneestä myyntiajasta ja oikean ostajan löytämisen vaikutuksesta myyntihintaan. Avasimme avuksesi asunnon myynnin kulurakennetta asuntokaupoilla Helsingissä.

Esimerkkiasunto: Helsinki 2-3h, pyyntihinta 300 000 €

Asunnon myynti kiinteistönvälittäjällä

 • Myyntiajan vastikkeet 1 200 €
 • Ostaja tinkii hinnasta 20 000 €
 • Myyntiajan asuntolainan lyhennykset ja korot 6 000 €
 • Välityspalkkio 3,5% 10 500 €
 • Kesto 120 päivää

YHTEENSÄ 37 700 €

Vaiheet: välittäjien kilpailuttaminen, asunnon tarkastaminen välittäjien kanssa, välityssopimukseen perehtyminen ja välityssopimusten allekirjoitus, asunnon kalustus- ja/tai stailausajankohdan sopiminen, asunnon valokuvausaikataulun sopiminen, asunnon siivous valokuvausta varten, näyttöaikataulun sopiminen ja omien sekä välittäjän aikataulujen sovittaminen, asunnon siivous näyttöjä varten, asunnosta poistuminen näyttöjen ajaksi, remonttiyrityksen etsiminen, kilpailuttaminen ja aikataulujen sopiminen, remontin järjestäminen ja valmistuminen ajoissa, hintaneuvottelut välittäjän välityksellä, vastatarjousten tekeminen järjestelmissä, kaupanteko

Asuntokaupoilla tinkiminen on muodostunut enemmän säännöksi kuin poikkeukseksi. Keskimäärin pyyntihinnoista vain yksi kymmenestä toteutuu sellaisenaan – joistain asunnoista tingitään jopa 15–20 prosenttia. 300 000 euron asunnon tapauksessa hinnanalennus voi olla näin jopa 60 000 euroa. Liian kovan pyyntihinnan lupaaminen on hyvän välitystavan vastainen, mutta silti ajoittain esiintyvä tapa, jolla epärehellisesti toimivan välittäjän on mahdollista yrittää saada asunto itselleen myyntiin. Välittäjän työstä joutuu usein maksamaan merkittävän korvauksen, Helsingissä usein jopa kymmeniä tuhansia euroja. 300 000 euron esimerkkiasunnosta maksettiin 10 500 euroa välityspalkkiota. Tällä rahalla voisit ostaa vaikka uuden auton, tai viettää useamman yleellisen etelänloman. Usein tarjousten odottelun, näyttöjen järjestämisen ja niitä varten siivoamisen keskellä eläminen on stressaavaa ja aikaavievää. Mediaanimyyntiajat ovat Helsingissä keskimäärin 37 päivää, ja tästä poiketaan usein reilusti pidempiin, jopa kuukausien mittaisiin myyntiaikoihin. Mitä jos unelma-asunto osuu kohdalle, mutta oma asunto on myymättä? Hyvänhintainen, “kerran elämässä” -tilaisuus voi lipua ohitsesi, kun odottelet mahdollista ostajaa. Hyvään hintaan ostettu uusi asunto voi merkitä tuhansien eurojen myyntivoittoja asuntoa myydessä. Niinikään ostajan odottaminen tuo epävarmuutta oman asuntosi myyntihintaan – ostaja voi tinkiä asunnosta merkittäviä summia ja lisätä kauppoihin ylimääräisiä ehtoja, mm. asunnon korjauksia, kosteusmittauksia tai kuntotarkistuksia joista aiheutuu ylimääräisiä myyntikuluja.

Asuntokaupat.com

 • Kustannus 0 €
 • Kesto 1–5 päivää

Vaiheet:

 1. Jätä asunnon tiedot
 2. Annamme ostotarjouksen asunnostasi
 3. Mikäli koet hinnan reiluksi, hyväksyt tarjouksen
 4. Tehdään kaupat!

Asuntokaupat.com ostaa jatkuvasti asuntoja Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan ja Kirkkonummen alueelta. Mikä parasta, kanssamme toimiessasi ei sinun tarvitse odotella – saat ostotarjouksen asunnostasi päivässä! Ostotarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään, joten voit hyvin testata millaisen ostotarjouksen saisit meiltä ennen työlästä asunnon myyntiprosessia. Ostamme kaikenlaisia ja kaikenkuntoisia asuntoja – asunnot päätyvät joko vuokralle tai ne kunnostetaan ja myydään myöhemmin vastaavaa asuntoa etsiville. Huomioimme asunnon hinnassa kaiken olennaisen, kuten mm. asunnon sijainnin, kunnon ja nykyiset markkinahinnat.


Asuntokaupat.com:n tavoitteena on tehdä asunnon myynnistä edullista, vaivatonta ja mukavaa – pyydä meiltä ostotarjous asunnostasi, saat sen vuorokauden sisällä! Myy asuntosi itse helposti – säästä aikaa ja rahaa asunnon myynnissä. Kun mietit miten myydä asunto itse, lue myös seuraavat vinkit suosituimmuimmista blogikirjoituksistamme:  mitä tehdä, jos asunto ei mene kaupaksi, mitä asunnon myynti maksaa sekä kuolinpesän vinkit ja perintöasunnon verotus.

Ostamme jatkuvasti asuntoja kaikkialla Suomessa  –  lue lisää! Olemme myös Facebookissa. Asuntokaupat.com – Ostotarjous asunnostasi päivässä.

PYYDÄ OSTOTARJOUS!