044 353 3303 [email protected]

Asunnon myyjän tietopankki

Opi asuntomarkkinoilla käytettävät termit kattavasta tietopankistamme

Myymässä asuntoa? Asuntokaupan tärkeimmät tiedot täältä.

Asuntokaupat.com:in blogista löydät paljon tietoa asunnon myynnistä, hinnoittelusta ja asuntomarkkinasta. Joko olet myymässä itse tai välittäjän kautta, hyödynnä rahanarvoiset vinkit ja lisää tietämystäsi asuntokaupasta. Saat kauttamme käyttöösi myös yleisimmät asunnon myyntiin tarvittavat lomakkeet.

Henkilö, joka vastaa alaikäisen tai muun holhouksenalaisen asioista.

Category: E

Energiatodistuksen tarkoituksena on antaa kokonaiskuva rakennuksen energiatehokkuudesta. Lain mukaan energiatodistus tarvitaan rakennuksen tai huoneiston myynnin tai vuokrauksen yhteydessä.

Energiatodistuksessa huomioidaan muun muassa rakennuksen eristys, ikkunat, ilmanvaihto ja lämmitys. Energiatodistus on pakollinen kaikille myytäville ja vuokrattaville kerros-, rivi- ja pientaloille, jotka on rakennettu vuoden 1980 jälkeen. Lisäksi energiatodistus on esitettävä omakotitalon myynnin yhteydessä.

Uudisrakennuksissa energiatodistus on osa energiaselvitystä, joka tulee laatia rakennusluvan haun yhteydessä.

Category: E

Suomessa ensiasunnon ostajaksi katsotaan henkilö, joka on kaupantekohetkellä 18–39-vuotias ei ole aiemmin omistanut mistään asunto-osakkeesta tai asuinrakennuksesta 50 %:a tai enempää, ostaa asunnon vakituiseksi asunnokseen ja muuttaa asuntoon 6 kuukauden kuluttua kaupanteosta.

Ensiasunnon ostajan ei tarvitse maksaa asunnostaan varainsiirtoveroa, ja hän voi saada verotuksessa asuntolainastaan tavallista suuremman korkovähennyksen. Lisätietoa ensiasunnon verotuksesta löydät Verohallinnon sivuilta.

Category: E

Load More

Lataa täytettävät lomakkeet alta

Perukirja

Valtakirja henkilön tai kuolinpesän asunnon myyntiin

Huoneiston ostotarjous