044 353 3303 [email protected]

Asunnon myyjän tietopankki

Opi asuntomarkkinoilla käytettävät termit kattavasta tietopankistamme

Myymässä asuntoa? Asuntokaupan tärkeimmät tiedot täältä.

Asuntokaupat.com:in blogista löydät paljon tietoa asunnon myynnistä, hinnoittelusta ja asuntomarkkinasta. Joko olet myymässä itse tai välittäjän kautta, hyödynnä rahanarvoiset vinkit ja lisää tietämystäsi asuntokaupasta. Saat kauttamme käyttöösi myös yleisimmät asunnon myyntiin tarvittavat lomakkeet.

Jokaisella asunto-osakeyhtiöllä tulee lain mukaan olla yhtiöjärjestys. Se määrittää esimerkiksi perusteet vastikkeiden maksamiselle ja sen, miten huoneiston ja rakennuksen ylläpidon vastuut jakautuvat taloyhtiön ja osakkaiden välillä.

Category: Y

Yhtiövastike on osakkeenomistajilta kerättävä maksu, jolla katetaan taloyhtiön menoja, kuten rakennusten käytöstä ja kunnossapidosta aiheutuvia kustannuksia. Yhtiövastikkeen maksuperusteet on määrätty yhtiöjärjestyksessä.

Yhtiövastike = hoitovastike rahoitusvastike. Yhtiövastike voidaan siis jakaa hoitovastikkeeseen ja rahoitusvastikkeeseen. Hoitovastikkeella katetaan muun muassa rakennusten ylläpitokustannuksia. Rahoitusvastiketta maksetaan taas asunto-osakeyhtiön lainojen lyhentämiseksi ja korkokulujen kattamiseksi.

Category: Y

Load More

Lataa täytettävät lomakkeet alta

Perukirja

Valtakirja henkilön tai kuolinpesän asunnon myyntiin

Huoneiston ostotarjous