044 353 3303 [email protected]

Kuolinpesän asunnon myynti

Tarvitsetko apua kuolinpesän asunnon myynnissä? Kuolinpesän asioiden hoitamisessa on paljon vaivaa ja huomioonotettavia asioita. Me autamme sinut alusta loppuun kaikkien kuolinpesän asioiden hoidossa.

Pyydä tarjous

Apua kaikkiin kuolinpesän selvityksen vaiheisiin

Kuolinpesän asioissa on paljon hoidettavaa, ja yksi suurimmista hoidettavista asioista on kuolinpesän asunnon myynti. Kuolinpesän asunto voi usein olla myös huonokuntoinen, eikä julkinen myynti välttämättä muutenkaan tunnu oikealta. Meiltä saat henkilökohtaista palvelua jos tarvitset apua kuolinpesän asunnon myynnissä. 

 

Syitä asunnon yksityiseen myyntiin voivat olla

 

Halu saada asunto myytyä helposti

Asunnon huono kunto

Tarve apuun ja henkilökohtaiseen palveluun kuolinpesän asioiden hoitamisessa

Halu välttää julkiset näytöt

Vainajan irtaimisto on vielä asunnossa

Ammattitaitoa vaativat kuolinpesän asiat

Myymällä asunnon Asuntokaupat.com:lle saat selvitettyä kaikki kuolinpesän asiat, kuolinpesän asunnon helposti myytyä ja apua kaikkiin pesänselvityksen vaiheisiin.  

Asunnon julkinen myynti

}
Kesto*

77 päivää

 

Kustannus

28 120 €

Esimerkkikustannukset 300 000 € kaksiolle Helsingissä: myyntiajan vastikkeet 1 200 €, ostaja tinkii hinnasta 10 000 €, myyntiajan asuntolainan lyhennykset ja korot 6000 €, välityspalkkio* 3,64 % 10 920 €

 

e
Vaiheet

Välittäjien kilpailuttaminen, asunnon tarkastaminen välittäjien kanssa, välityssopimukseen perehtyminen ja välityssopimusten allekirjoitus, asunnon kalustus- ja/tai stailausajankohdan sopiminen, asunnon valokuvausaikataulun sopiminen, asunnon siivous valokuvausta varten, näyttöaikataulun sopiminen ja omien sekä välittäjän aikataulujen sovittaminen, asunnon siivous näyttöjä varten, asunnosta poistuminen näyttöjen ajaksi, remonttiyrityksen etsiminen, kilpailuttaminen ja aikataulujen sopiminen, remontin järjestäminen ja valmistuminen ajoissa, hintaneuvottelut välittäjän välityksellä, vastatarjousten tekeminen järjestelmissä, kaupanteko

*Välityspalkkio ja myyntiaika Helsingissä keskimäärin vuonna 2019. Muualla luvut yleisesti korkeampia.

Asunnon myynti Asuntokaupat.com:lle

}
Kesto

1-5 päivää

 

Kustannus

0 €

Hyvitämme myös sinulle isännöitsijän asiakirjakustannukset

 

 

e
Vaiheet

Jätä asunnon tiedot, tapaamme asunnolla, annamme ostotarjouksen, hyväksyt tarjouksen ja teemme kaupat.

 

Kuolinpesän asunnon myynti – perukirja

Jokaisen Suomessa kuolleen henkilön kuoleman jälkeen on tehtävä perunkirjoitus. Perunkirjoitusta varten laaditaan perukirja, johon luetteloidaan pesän varat ja velat. Perukirjalla on kolme tehtävää. Se on osakasluettelo eli siitä ilmenevät kaikki perilliset ja...

Usein kysyttyä

Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, voit soittaa meille tai ottaa meihin yhteyttä [email protected]

1. Mitä tietoja tarvitsette myytävästä asunnosta?

Pystymme antamaan ostotarjouksen jo lomakkeeseen täytettävien perustietojen pohjalta. Kuolinpesän asiakirjojen, mm. perukirjan tulee olla kunnossa jotta pesänselvitys ja kuolinpesän asunnon myynti voi edetä. Tarkempaa tietoa asiakirjoista löydät täältä.

2. Pitääkö kaikkien kuolinpesän osakkaiden suostumus olla asunnon myyntiin?

Perikunnan asunnon myynti vaatii kuolinpesän osakkaiden yhteistä päätöstä. Käytännössä tähän riittää yhteisesti allekirjoitettu asiakirja joka sisältää päätöksen kuolinpesän asunnon myynnistä. Voit kuitenkin aina aloittaa pyytämällä ostotarjouksen meiltä ja hoidamme muut asiakirjat yhdessä kuntoon.

3. Minkä kuntoisia asuntoja Asuntokaupat.com ostaa?

Ostamme kaikenkuntoisia asuntoja. Voit myydä meille vastaremontoidun tai paljonkin remonttia vaativan asunnon. Me arvioimme asunnon potentiaalin mukaan, emme kunnon. Voit siis remonttihuolet meille ja myydä asunnon huoletta.

4. Sitoudunko johonkin jättämällä tietoni?

Et sitoudu mihinkään, saat vain ostotarjouksen.

5. Miten kuolinpesän osakkaiden selvitys tapahtuu?

Perillisten määrittäminen tapahtuu laatimalla vainajan sukuselvitys. Tämä tehdään tilaamalla maistraatilta tai seurakunnalta virkatodistukset eli ns. elossaolotodistukset. Näin muodostuu kokonaiskuva perikunnan elossaolevista osakkaista ja omistusosuuksista kuolinpesään. Kauttamme sinun on mahdollista saada apua tähän vaiheeseen.

6. Miten kuolinpesän asioiden selvitys tapahtuu?

Asuntokaupat.com vastaa kaikista kuolinpesän asunnon myynnin selvityksen vaiheista. Jos tarvitset apua muissa asioissa, kuten pesänselvityksessä tai perunkirjoituksessa, yhteistyökumppanimme auttavat sinua aina alkumetreiltä loppuun asti.

5. Mitä minun tarvitsee tehdä jotta saan asunnon myytyä?

Mitä enemmän tietoa saamme sitä tarkemman tarjouksen voimme antaa.
1) Jätät asunnon tiedot meille
2) Tarkastamme myytävän asunnon paperit ja kuolinpesän ja tulemme käymään asunnolla
3) Saavut kaupoille – me hoidamme kaikki kauppajärjestelyt

8. Miten kuolinpesän verotus toimii?

Jakamattomaan kuolinpesään kuuluvan omaisuuden luovutuksesta saatu voitto on kuolinpesän tuloa. Osuus jakamattomaan kuolinpesään on osakkaan irtainta omaisuutta ja sen luovutuksesta syntyvä luovutusvoitto on osakkaan tuloa. Kuolinpesän tai osakkaan voiton taikka tappion määrää laskettaessa omaisuuden hankintamenona pidetään perintöverotuksessa käytettyä verotusarvoa tai hankintameno-olettamaa, jos se on verovelvolliselle edullisempi. 

9. Mitä tapahtuu kun hyväksyn ostotarjouksen?

Kun hyväksyt ostotarjouksemme, aloitamme heti kauppojen järjestelyn. Sovimme kanssasi luovutusaikataulusta, asunnosta ei siis tarvitse poistua välittömästi vaikka kaupat tehtäisiinkin heti. Monet myyvät asuntonsa meille kun ovat löytäneet uuden unelmiensa asunnon ja eivät halua joutua kahden asunnon loukkuun.