044 353 3303 [email protected]

Asunto rahaksi mahdollisimman nopeaksi – monen pohtima aihe, kun tukala tilanne iskee. Perinteisillä asuntomarkkinoilla potentiaalisen ostajan odottelu ei toimi tilanteessa, jossa asunto on saatava nopeasti realisoitua rahaksi. Asuntokaupat.com on vastaus tähän huutoon – etsimme jatkuvasti ostettavia asuntoja etenkin pääkaupunkiseudulta. Annamme ostotarjouksemme pelkästään papereiden perusteella jo päivän sisään. Näin säästämme molempien osapuolien aikaa, sillä aikahan on rahaa!

Pyysimme asiakastamme Jarnoa kuvaamaan myyntiprosessiaan:

“Odottelin ostajaa vanhalle kerrostalokolmiolleni yli puoli vuotta. Kiinteistönvälittäjä lupaili todella kovaa hintaa, joka kuulosti minusta jo alkuaan aika hurjalta. Luotin kuitenkin ammattilaiseen. Aluksi asuntoa kävi katsomassa muutama, mutta kukaan ei halunnut jättää tarjousta. Asunto oli tyhjillään pitkää ja säästöni alkoivat käydä vähiin – kahden lainan maksaminen tällä tilipussilla oli aivan mahdotonta. Mun pitikin myydä mahdollisimman nopeasti asunto, että sain asunnon rahaksi. Pyysin tarjouksen muutamasta paikkaa ja sain tarjouksen ainoastaan Asuntokaupat.comilta. Alkuperäistä pyyntihintaani olin jo laskenut yli 15 prosenttia saamatta ostajaa, joten suostuin Asuntokaupat.comin tarjoukseen. Rahat oli tilillä kolmen päivän sisään. Kiitos Vantaan tiimille nopeasta järjestelystä!”

Moni ihmettelee miksi kukaan haluaisi myydä asunnon pyyntihintaa alemmalla hinnalla. Pyyntihinta on kuitenkin aina vain toive saatavasta hinnasta ja todellinen hinta määräytyy kysynnän mukaan. Ihmiset, jotka eivät ole olleet tilanteessa, jossa asunto on saatava rahaksi nopeasti, eivät välttämättä ymmärrä tilannetta. Myös perinteisillä asuntokaupoilla ostajat ovat kovia tinkaamaan ja vain harva pyyntihinta toteutuu.

Yleisimpiä syitä, miksi asunto rahaksi on pakkorako:

1.Rahat halutaan laittaa uuteen, kalliimpaan asuntoon

Monet ovat kahden asunnon loukossa, jolloin toinen asunto on saatava myytyä. Uusia taloja rakentavat tarvitsevat myös pääomaa.

2. Elämäntilanteet muuttuvat

Erotilanteet, yhteen muutot, ulkomaan komennukset, vakavat sairaudet, työttömyys ja läheisten kuolemat ovat suuria muutoksia elämässä. Asunnossa voi olla sidottuna lähes koko omaisuus, joka tarvitaan käyttöön välittömästi.

3. Kuolinpesät ja perintöasunnot

Perintö saattaa tulla yllätyksena ja monilla ei ole halua pitää asuntoa omanaan. Peritty asunto voi olla myös taloudellinen taakka, sillä asunnon arvosta pitää maksaa perintövero. Usein perikunta laittaakin perintöasunnon myyntiin, eikä surun keskellä haluta vielä asunnon myynnistä aiheutuneita murheita ja työmäärää. Asunto halutaan myös kaupaksi usein nopeasti.

4. Kauan asuntoa myyneet

Odottavan aika on pitkä ja asuntokaupoilla kauan olleet kohteet happamoituvat. Asunnon ensimmäisessä näytössä saattaa olla rutkasti populaa, mutta yhtään tarjousta ei tule ja muut näytöt ovat täysin hiljaisia. Moni kauan asuntoa myynyt pyytääkin meiltä ostotarjouksen.

Lue myös missä Helsingin alueilla on pisimmät myyntiajat!

5. Velkaantuminen ja pikavippikierre

Pikavipeille on mielettömät korot ja yhä useampi joutuukin maksuvaikeuksiin korkokierteen takia. Vanhat velat tai esimerkiksi yrityksen konkurssi saattaa kurata talouden totaalisesti. Korkojen pelätään koko ajan nousevan ja noustessaan ne aiheuttavat varmasti asuntojen myyntiboomin. Monilla ei ole varaa maksaa 6 prosentin korkoa. 300 000 euron arvoisessa asunnossa kuuden prosentin korko tarkoittaa sitä, että lainaa täytyy maksaa lähes tuplasti! Lainakulut nousevat tällöin noin tuhannella eurolla lainasopimuksesta riippuen.


Asuntokaupat.com:n tavoitteena on tehdä asunnon myynnistä edullista, vaivatonta ja mukavaa – pyydä meiltä ostotarjous asunnostasi, saat sen vuorokauden sisällä! Myy asuntosi itse helposti – säästä aikaa ja rahaa asunnon myynnissä. Kun mietit miten myydä asunto itse, lue myös seuraavat vinkit suosituimmuimmista blogikirjoituksistamme:  mitä tehdä, jos asunto ei mene kaupaksi, mitä asunnon myynti maksaa sekä kuolinpesän vinkit ja perintöasunnon verotus.

Ostamme jatkuvasti asuntoja kaikkialla Suomessa  –  lue lisää! Olemme myös Facebookissa. Asuntokaupat.com – Ostotarjous asunnostasi päivässä.

PYYDÄ OSTOTARJOUS!